Pinterest

Pinterest – en oppslagstavle på nett

Det er nok mange som har hørt om pinterest, men ikke alle vet hva det er. Det er ikke så utbredt i Norge enda som det er i andre deler av verden, men de jobber allerede med å oversette pinterest til norsk.

ffsss

(ikonet til pinterest)

Pinterest kan sammenlignes litt med instagram, ettersom det hovedsaklig handler om å dele bilder, videoer og linker. Men på pinterest er det mye enklere å finne frem, siden alt er delt inn i kategorier. Du kan finne oppskrifter på mat, “gjør det selv” prosjekter, natur, tips og triks, skoleprosjekter, produkter osv.

Skjermbilde

(Her ser du kategorioversikten på pinterest.com)

Det er mange bedrifter som reklamerer ved å legge ut bilder av produktene sine på pinterest, skriver pris og legger til en link til hvor du kan kjøpe produktet.

Privatpersoner bruker gjerne pinterest til å få inspirasjon. Du kan se bilder av dyr, bryllup, “DIY” – gjør det selv (hjemmelagde ting), kjendiser, matoppskrifter osv. Du kan finne et bilde av en spennende matrett med en fremgangsmåte under, eller et bilde og en beskrivelse på hvordan du lager et pallebord. Eller kanskje du simpelten bare vil dele et bilde av en fin blomst med venner og bekjente. Mulighetene er endeløse.

Hvordan opprette en pinterest konto?

Du kan enten finne pinterest i søkemonitoren din på http://www.pinterest.com, eller laste det ned fra app store eller google play. Du kan velge å logge inn med din aktive facebook konto, eller opprette en vanlig bruker. Da skriver du inn navn, epost og passord, og bekrefter eposten din. Du får en liten gjennomgang av mulighetene på pinterest, så kan du sette igang å “pinne” (dele) det du vil.

Hvordan bruke pinterest?

Jeg har nevnt mulighetene dine, men ikke hvordan du bruker pinterest. Det første man burde gjøre er å intstallere “pin-it” knappen. Det er en liten “app” du installerer på nettleseren din, som gjør det mulig for deg å pinne det du ønsker. Hvis du er på en nettside og ønsker å pinne et av bildene der, trykker du på pin-it knappen, så kan du velge hvem av bildene på den aktuelle nettsiden du ønsker å pinne. Da blir bildet delt, så andre kan se det. Du kan velge om du ønsker å legge til en liten forklaring under bildet.

Du velger så hvilken kategori (board) du vil at bildet skal være på. Det kan du opprette før eller mens du laster opp bildet, så du kan samle mange bilder i samme kategori/album.

Du kan både dele dine egne bilder, bilder du finner på nettet, eller repinne andre sine bilder fra pinterest.

Eksempel: Hvis du vil lage et album med bilder av hvordan du har dekorert leiligheten din, laster du opp bildene på din pinterest konto og oppretter et album med et passende navn. Så kan du dele bildene dine. Du kategoriserer bildene så det blir lettere å finne for andre medlemmer på pinterest. Andre brukere kan “repinne” (dele) dine bilder med andre, så du får flere følgere på siden din. Jo fler følgere du har, jo mer tilbakemeldinger får du.

Dette fungerer særlig bra for bedrifter. Pinterest har blitt et stort marked for bedrifter, og de opplever som regel stor suksess ved å reklamere for produktene sine der.

Fakta om pinterest

Pinterest ble offentliggjort i mars 2010, og har nå 70 millioner brukere (sist oppdatert 07/10-13). Hele 68% av brukerne på pinterest er kvinner ifølge leverage.

I løpet av en måned er det ca. 2,5 billioner sidevisninger på pinterest, og det vokser kraftig – hele 5 millioner pins blir delt hver dag. Nå har pinterest en verdi på nesten 4 billioner dollar.

Negative sider

Du må være forsiktig med hva du deler. På pinterest som alle andre nettsteder må du passe på opphavsretten. De fraskriver seg ansvaret på hva som blir pinnet og repinnet på nettstedet, dermed er du selv ansvarlig for eventuelle lovbrudd – og må ta støyten selv.

Som vanlig oppfordrer jeg å ha nettvett, og følge opphavsretten.

Kilder

http://www.dinside.no/889741/pinterest-stedet-du-skal-vaere-i-2012

http://www.mediabistro.com/alltwitter/social-media-stats-2014_b54243

http://sempro.no/blogg/pinterest-hva-er-det

http://www.kampanje.com/medier/article6926315.ece

http://www.teknofil.no/artikler/du-kan-bli-saksokt-for-a-dele-bilder-pa-pinterest/107604

http://expandedramblings.com/index.php/pinterest-stats/#.Uut3SrQsjM4

http://www.pinterest.com/

Advertisements

3 thoughts on “Pinterest

  1. Syntes dette var et veldig fint innlegg, Henriette! Det var veldig godt beskrevet hva Pinterest var, å hvordan det fungere. Liker at du har valgt ett sosialt nettverk som ikke er så godt utbredt i Norge, da det ikke er så mange som har hørt om det eller bruker det. Jeg har selv bare hørt om det, men aldri brukt det så derfor var det veldig fint å kunne ha nytten av dette innlegget.

    #SpacePetterOut

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s